Duurzaamheid

De Kennemervis Groep verbindt hoge kwaliteit aan verantwoorde productie met minimale impact op mens, natuur en dier

Verantwoorde visserijLees hier ons duurzaamheidsverslag 2022/2023

De groei van de wereldpopulatie zorgt voor steeds meer druk op ons voedselsysteem. Als voedselproducent is het onze verantwoordelijkheid om niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst aan deze toenemende vraag tegemoet te komen. Alleen door onze hoge kwaliteit te verbinden aan verantwoorde productie met minimale impact op mens, natuur en dier kunnen we aan deze verwachting voldoen. Sinds 2015 is duurzame kwaliteit een belangrijk onderdeel van het strategiehuis van de Kennemervis Groep.

Duurzame kwaliteit in de praktijk

De veelvormigheid van de term duurzaamheid vraagt om context. De Kennemervis Groep heeft vier focusgebieden bepaald die ons en onze klanten helpen om de impact op mens, natuur en dier inzichtelijk en meetbaar te maken. Wij omschrijven de volgende focusgebieden:

  • Focusgebied 1: Operatie, verpakkingen en reststromen
  • Focusgebied 2: Duurzame vis, duurzame grondstoffen en transparante ketens
  • Focusgebied 3: Inzetbaarheid, vitale medewerkers en een veilige werkomgeving
  • Focusgebied 4: Gezonde een veilige producten

Per focusgebied heeft de Kennemervis Groep een aantal prestatie-indicatoren geformuleerd. Denk bijvoorbeeld aan de CO2-voetafdruk van onze operatie, het percentage (MSC/ASC) gecertificeerde vis, maar ook de tevredenheid van onze eigen medewerkers. Door te weten waar we staan, kunnen we ambities formuleren over waar we naartoe willen. Zo krijgt duurzame kwaliteit handen en voeten. Vanaf 2022 zullen we hier via deze pagina actief over rapporteren.

Samen met de klant

Klanttevredenheid staat bij de Kennemervis Groep hoog in het vaandel. Nauw contact met onze afnemers is van belang om goed te kunnen inspelen op hun wensen. Wij investeren in kennis en inzicht over consumenten- en klantengedrag en streven ernaar ons steentje bij te dragen aan een duurzamere en gezondere maatschappij. Samen staan we sterker om effectiever en efficiënter onze duurzame doelen te bereiken.

Succesverhalen

Amy Bredehoft & Roland de Haan

Verpakkingsinnovatie leidt tot 30% minder plastic


Jurre Zwinkels

Met hart, hoofd en handen op weg naar duurzamer


Margreet van Vilsteren & Peter Frans Koelewijn

Gezonde zeeën met duurzame vis geven bestaansrecht


Sanne Agterberg en Wilma Wouters

Duurzame inzetbaarheid: kleine stappen, grote
doelen


Linda Klock en Remko Vogelenzang

Hoe gezond en duurzaam hand in hand gaan




Kennemervis Groep
Palingweg 18
3751 BJ Spakenburg
info@kvg.nl

+31 (0) 33 299 79 00

All right reserved    |    Kennemervis Groep© 2021 – 2022    |    Privacy   |    Disclaimer