Supply chain specialist

De thuisbasis van de Kennemervis Groep ligt in het voormalig vissersdorp Spakenburg. Ooit zijn we begonnen als vissers in Katwijk, tegenwoordig leveren we een breed scala aan verse, diepgevroren en voorbewerkte vis en visproducten. Lange tijd is de visserij de hoofdactiviteit van de onderneming geweest. Met de overname van Bobeldijk staat de Kennemervis Groep niet langer alleen voor vis. Sinds juni 2020 leveren wij ook plantaardige producten om klanten met een breder scala duurzame oplossingen te kunnen bedienen. Kennemervis Groep is een veelzijdig bedrijf met diverse vestigingen in Nederland en een in Denemarken.

In Spakenburg bevinden zich twee bedrijven van de Kennemervis Groep: FishPartners en Mayonna. Vanuit Enschede voorziet FishPartners de Duitse markt van visproducten. Onze fameus lekkere maatjesharing komt uit Skagen, het topje van Denemarken, waar Werner Larsson sinds 1932 is gevestigd.
In Deventer zit onze laatste aanwinst, Bobeldijk. Hier produceren wij plantaardige producten voor retail en foodservice.

Wij willen met alle passie en kennis die we hebben onze vis- en plantaardige producten nog toegankelijker maken voor een grote groep consumenten en klanten. Dat doen we met respect voor mens, zee en natuur. Onze gepassioneerde medewerkers werken iedere dag aan een veilige, betrouwbare en efficiënte keten. Mayonna richt zich voornamelijk op de retailmarkt, in deze markt zijn wij al vele jaren actief en de Category Captain bij Jumbo. Product- en assortimentsontwikkeling, professionaliteit en Customer Centric werken zijn kenmerkend voor deze jonge, gedreven organisatie.

Binnen ons bedrijf Mayonna is een vacature ontstaan voor de functie:

Supply chain specialist

Voor 40 uur per week

De Supply chain specialist is verantwoordelijk voor het voorspellen van vraag, het plannen van voorraadniveaus en het optimaliseren van de supply chain. Door jouw forecast en vertaling via diverse supply planningen weet een ieder wat de klantbehoefte op elk moment betreft. Dit doe je voor onze twee klanten die dagelijks producten bij ons afnemen. Dit maakt jouw ook aanspreekpunt voor deze klanten en leveranciers van supply chain gerelateerde zaken. Je werkt samen met je collega’s van de SC afdeling bestaande uit een enthousiast team van vier medewerkers. Het doel van deze afdeling is het efficiënt, tijdig, volledig beleveren van onze klanten en deze te factureren.

Jouw rol is het inzichtelijk maken van klantbehoefte voor zowel lange als korte termijn en het coördineren van assortimentswijzigingen, promoties en feestdagen. Daarnaast stuur je bij in het geval van verstoringen middels correcties in je demand- en supply planning. Jij speelt in beide gevallen een centrale rol in leveranciers en klant management met als doel een zo hoog mogelijke leverperformance en minimale derving. Je hebt hierdoor veel contact met zowel klanten als leveranciers. Doordat jij in het midden van de keten actief bent is veel ruimte voor verbetering initiatieven in samenwerking met zowel klant als leverancier.

Al met al een diverse en uitdagende functie waarbij geen enkele dag hetzelfde is en jij jezelf kunt blijven uitdagen en ontwikkelen. Door de vele afwisselingen en snelle schakelingen is dit een dynamische functie waarin jij het overzicht behoudt.

De functie bestaat uit de volgende kerntaken:

 • Demand Planning:
  • De korte en lange termijn forecast bepalen, rekening houdend met o.a. weersinvloeden, promoties, distributie wijzigingen, feestdagen, introductie nieuwe producten en uitfaseringen
  • Intensieve samenwerking met klanten voor het uitwerken en afstemmen van forecast voor promoties, introducties, distributiewijzigingen, feestdagen en seizoeneffecten (Kerst, Hollandse Nieuwe, etc.)
  • Dagelijks actief monitoren en proactief bijsturen weekforecast in Demand- en Supply planningen, dit o.b.v. verkoopanalyse en het tijdig signaleren van afwijkingen
  • Maandelijks actief monitoren en proactief bijsturen jaarforecast in S&OP Excel tool
  • Voorbereiden maandelijks Demand Review en input leveren S&OP proces
 • Supply Planning:
  • Actief onderhouden van Demand- en Supply planningen
  • Forecast uitwerken voor leveranciers o.b.v. supply planning
  • Coördineren van assortimentswijzigingen, promoties en seizoeneffecten intern en met onze handelspartners
 • Analyse en rapportage:
  • Volgen en bewaken leverperformance, interne derving en forecastbetrouwbaarheid. Trends inzichtelijk maken en vanuit jouw rol verbeteringsvoorstellen uitwerken en implementeren met stakeholders binnen supply chain
  • Voorbereiden en presenteren maandelijks Demand Review als onderdeel van het S&OP proces

Wat verwachten wij van jou:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, liefst in de richting van (Technische) bedrijfskunde, logistiek management en/of supply chain management
 • Ervaring in en affiniteit met supply chain/logistiek en FMCG en retail
 • Professionele kennis van Excel en ervaring met ERP systemen (bij voorkeur Microsoft Finance & Operations en/of Reflex)
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Je beschikt over de volgende vaardigheden: sterk analytisch (data analyse), secuur werken, plannen, oog voor detail, communicatief, zelfzeker, commercieel inlevingsvermogen, flexibel, stressbestendig, ondernemend
 • Bij voorkeur 1-2 jaar werkervaring in een productiebedrijf en/of logistieke sector binnen de voedingsmiddelenindustrie/FMCG/retail

Wat bieden wij jou?
Wij bieden jou een prima salaris passend bij de functie en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij vinden duurzame en vitale medewerkers erg belangrijk, dus een fitnessplan en fietsplan horen bij de mogelijkheden. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze mensen zich blijven ontwikkelen en doorgroeien. Maar wij bieden bovenal een plezierige werkomgeving in een groeiende succesvolle onderneming.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Evan Veldhuizen, Manager Supply Chain, telefoonnummer 06 – 82618986.

Heb je interesse, dan ontvangen wij graag je CV met een korte motivatie. Je kunt deze mailen naar personeel@mayonna.nl.