Kennemervis Groep verkoopt rokerij Amsteldiep Urk aan het Urker Zalmhuys

Het Urker Zalmhuys en de Kennemervis Groep zijn de verkoop van grond, gebouwen, machines aan het Amsteldiep 3 te Urk en de overgang van het personeel van FishPartners Urk overeengekomen. Partijen verwachten dat de transactie voor eind januari ‘22 gefinaliseerd kan worden. Kennemervis Groep heeft de bestaande verwerkingsactiviteiten ondergebracht bij een aantal partijen, die veel ervaring hebben met het roken en verwerken van makreel en haring. De komende maanden zullen gebruikt worden voor een soepele overdracht van de productie naar de andere locaties.

KVG kan zich door de verkoop nog meer richten op haar andere groeiende activiteiten in de vishandel en -verwerking alsmede de recent overgenomen activiteit in plantaardige producten.

De overname biedt het Urker Zalmhuys de mogelijkheid om haar activiteiten verder uit te breiden door een faciliteit in zalm roken te ontwikkelen die voldoet aan de eisen die nu en in de toekomst gesteld worden. Het Urker Zalmhuys zal, na een verbouwing en uitbreiding, een gedeelte van haar activiteiten van de huidige locatie verplaatsen naar het Amsteldiep 3. Het merendeel van het personeel van FishPartners Urk gaat mee over en zal na de aanpassingen werkzaam blijven op de huidige locatie.

Harm ten Napel en Diederik van Spronsen, Het Urker Zalmhuys:
“Wij zijn trots en erg blij met de transactie met KVG, waarbij we een prachtig pand met veel mogelijkheden hebben kunnen kopen. Daarnaast verwelkomen we ervaren en loyale nieuwe collega’s die affiniteit hebben met vis. We kijken ernaar uit alles vorm te geven de komende periode.”

Eugene Scholten, CEO KVG:
“Deze transactie helpt ons om nog meer te focussen op het realiseren van groei bij onze klanten in vis en plantaardig. De markt van gerookte makreel- en haringproducten biedt ons onvoldoende perspectief op de groei die wij ambiëren. Deze transactie zorgt voor de continuïteit van de werkgelegenheid voor het ‘rokerij-team’ en biedt hun goed perspectief op verdere groei. Wij zijn erg blij dat wij in samenwerking met kwalitatief sterke partners, de verkoop van gerookte makreel en haring kunnen continueren.”

Het Urker Zalmhuys bestaat sinds 2002, maar bouwt voort op ervaring en kennis die in de loop der generaties is opgebouwd. Verwerking van vis is een ambacht dat gekoesterd wordt. Die ervaring wordt gecombineerd met de modernste productietechnologieën. Het Urker Zalmhuys is een gerenommeerde leverancier van kwalitatief hoogwaardige gerookte en verse zalm. Het Urker Zalmhuys maakt onderdeel uit van de Zalmhuys Group, zie www.zalmhuys.com.