Controller – Spakenburg

De thuisbasis van de Kennemervis Groep ligt in het voormalig vissersdorp Spakenburg. Ooit zijn we begonnen als vissers in Katwijk, tegenwoordig leveren we een breed scala aan verse, diepgevroren en voorbewerkte vis en visproducten. Lange tijd is de visserij de hoofdactiviteit van de onderneming geweest. Met de overname van Bobeldijk staat de Kennemervis Groep niet langer alleen voor vis. Sinds juni 2020 leveren wij ook plantaardige producten om klanten met een breder scala duurzame oplossingen te kunnen bedienen. Kennemervis Groep is een veelzijdig bedrijf met diverse vestigingen in Nederland en een in Denemarken.

In Spakenburg bevinden zich twee bedrijven van de Kennemervis Groep: FishPartners en Mayonna. Vanuit Enschede voorziet FishPartners de Duitse markt van visproducten. Onze fameus lekkere maatjesharing komt uit Skagen, het topje van Denemarken, waar Werner Larsson sinds 1932 is gevestigd.
In Deventer zit onze laatste aanwinst, Bobeldijk. Hier produceren wij plantaardige producten voor retail en foodservice.

Wij willen met alle passie en kennis die we hebben onze vis- en plantaardige producten nog toegankelijker maken voor een grote groep consumenten en klanten. Dat doen we met respect voor mens, zee en natuur. Onze gepassioneerde medewerkers werken iedere dag aan een veilige, betrouwbare en efficiënte keten.

Binnen de Kennemervis Groep is een vacature ontstaan voor de functie:

Controller

M/V, 32-40 uur per week

De functie controller valt onder de leiding en verantwoordelijkheid van de corporate controller.

Als controller geef je ondersteuning aan de functie van de corporate controller. De functie is verantwoordelijk voor het verzamelen en voorbereiden van de maand- en kwartaalrapportages, het verzorgen van maandelijks terugkerende informatie voorziening van externe belanghebbende en het gevraagd en ongevraagd voorzien van informatie vanuit de holding administratie naar interne belanghebbende.

Verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden

 • Het analyseren en optimaliseren van de ontvangen rapportages van de werkmaatschappijen en het op basis hiervan samenstellen van de geconsolideerde maand-, kwartaal- en jaarcijfers en de geconsolideerde budgetten.
 • Verzorgen van managementinformatie en ad hoc rapportages.
 • Het optimaliseren, uitbreiden en implementeren van de controllingprocessen en rapportages van de holding en de Deense vestiging. Hier zul je ook af en toe naar toe gaan.
 • Het participeren in concern brede projecten, zoals ERP en informatievoorziening voor interne en externe belanghebbenden.
 • Het ondersteunen van de werkmaatschappijen met onder andere investeringsoverzichten en de vaste activa administratie en het ontwikkelen van managementrapportages.
 • Ondersteunen van de corporate controller bij het onderhoud en het beheer van de procedures van de AO/IB.

In voorkomende gevallen zullen andere werkzaamheden worden verricht voor het hoofdkantoor of een van de werkmaatschappijen dan hierboven omschreven.

Met deze competenties en vaardigheden pas jij perfect in deze functie:

 • Een afgeronde financieel – economische opleiding op minimaal HBO-niveau met twee tot drie jaar werkervaring.
 • Ruime ervaring met MS-Office en ERP-systemen. Sterk in Excel en Power IB.
 • Affiniteit met IT zaken.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk)
 • Resultaatgericht, zelfstandig en klantgericht
 • Analytisch denkvermogen, waardoor je in staat bent om zelfstandig conclusies te trekken.
 • Een teamplayer, flexibel en communicatief vaardig.
 • Een enthousiast iemand die heel graag verder wilt groeien in ons mooie bedrijf.

Wij bieden: een goed salaris passend bij de functie, alsmede prima secundaire arbeidsvoorwaarden in een plezierige werkomgeving in een groeiende succesvolle onderneming.

Als je meer informatie over de vacature wilt hebben, dan kun je contact opnemen met Jaco Coljee, Corporate Controller, of Sanne Agterberg, HR Manager, op het volgende telefoonnummer; 0031 33 2997900. Je sollicitatie mag je mailen naar het volgende mailadres; j.coljee@kvg.nl en/of s.agterberg@kvg.nl.